top of page

Kiek dar žaisime su visuomenės saugumu?


Įvykis Vilniuje šiandieną, kai vykdant teismo sprendimą buvo nušautas advokatas ir sužeisti du pareigūnai patvirtino tai, ką nuolat sako profesinės sąjungos: reformuojant policiją padaryta gausybė klaidų, jos po truputį išlenda per skaudžius įvykius, parodydamos tas spragas, kurios atsivėrė dėl įvykdytų pertvarkų.



Pasak Lietuvos policijos profesinės sąjungos (LPPS) tarybos narės Agnės Greblikaitės,  dar šiemet reikia surasti lėšų policijai, įvertinti reformų padarytą žalą ir ištaisyti klaidas, imtis spręsti profesijos patrauklumo, socialinių garantijų sugrąžinimo, deramo pareigūnų atlygio klausimus.

„Visai neseniai policijos pareigūnams buvo trūkusi kantrybė ir mes žingsniavome Vilniuje, Gedimino prospektu, norėdami atkreipti dėmesį į policijos problemas. Todėl manome, kad atsakomybė krenta ant politikų, kurie dešimtmetį pritarė ir vykdė pertvarkas policijoje ir nekontroliavo, o kaip tai paveiks visuomenę, nors profesinės sąjungos skambino pavojaus varpais. Priminsime, kad be kitų buvo reformuota ir licencijavimo tarnyba, kuri atsakinga už leidimų ginklui išdavimą. Jeigu anksčiau tai darydavo specialistai regionuose, jie žinodavo žmones ir galėjo nuspėti kai kurių jų elgseną, dabar gi viskas perkelta į elektroninę erdvę. Licencijavimo tarnybos centralizavimas, kai dėl ginklo išdavimo prašymai pildomi elektroniniu būdu, mūsų nuomone, nėra gera praktika. Belieka spėlioti kiek dar bus eksperimentuojama su policija ir kiek žaisime su visuomenės saugumu?“ – sakė A. Greblikaitė.

Užjaučiame teisininkų bendruomenę dėl advokato mirties, palaikome kolegas pareigūnus, kurie tik atsitiktinumo dėka šiandien išvengė mirtinų sužalojimų.


Comments


Kitos naujienos

bottom of page