top of page

Pareigūnų poilsiui skirti LPPS loftai Palangoje – pareigūnų motyvavimui

Lietuvos policijos profesinės sąjungos (LPPS) Palangoje ką tik įsigyti ir profesinės sąjungos narių poilsiui skirti loftai pasitarnaus ir kaip priemonė, padėsianti pritraukti pareigūnų į tas sritis, kuriose jų labiausiai trūksta, kur didžiausi esamų pareigūnų darbo krūviai. Pasak LPPS pirmininkės Romos Katinienės, tai padės sumažinti darbo krūvius ir LPPS nariams.



Lietuvos policijos profesinė sąjunga išnagrinėjo Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – Kauno AVPK) kreipimąsi, kuriame prašoma prisidėti prie naujų pareigūnų pritraukimo ir esamų pareigūnų išlaikymo – skatinimo priemonėmis.

Profesinė sąjunga įvertino savo galimybes ir į šį prašymą atsakė teigiamai. LPPS neseniai Palangos kurorte įsigijo du loftus, kurie bus naudojami šios profesinės sąjungos narių poilsiui, taip pat – skatinimui už ilgalaikę narystę. Minėti loftai galėtų būti naudojami ir kaip skatinamoji priemonė būsimiems ir esamiems pareigūnams.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkui Mindaugui Baršiui, atsakydama į pastarojo kreipimąsi, profesinė sąjunga siūlo bendru sutarimu nustatyti, kurių Kauno AVPK struktūrinių padalinių pareigūnams būtų taikoma LPPS pasiūlyta skatinamoji priemonė. Taip pat LPPS sieks bendru susitarimu nustatyti pareigūnų, kuriems būtų taikomas skatinimas, atrankos kriterijus. LPPS atsakyme į komisariato prašymą pareiškiama, kad „laikotarpiai neatlygintinai pasinaudoti loftu bus diferencijuojami atsižvelgiant į tai, ar skatinimas pareigūnas priklauso, ar nepriklauso profesinei sąjungai“. Artimiausiu metu šie klausimai bus aptarti Kauno AVPK ir LPPS atstovų susitikime.

LPPS pirmininkė Roma Katinienė:  „Kai policijos įstaigoje vyksta kokybiškas socialinis dialogas, mes ne tik išsakome problemas, bet ir, atsižvelgdami į savo galimybes, siekiame jas spręsti kartu su vadovais. Artimiausio susitikimo su pastaraisiais metu ketiname aptarti šiuos aktualius klausimus: kaip mes, profesinė sąjunga, galime prisidėti, policijos įstaigų vadovybei sprendžiant pareigūnų trūkumo problemą; kaip pamažu keisti pareigūnų neigiamą nusistatymą ir nenorą dirbti Veiklos, ikiteisminį tyrimą atliekančiuose miesto policijos komisariatų padaliniuose. Tarp mūsų siūlymų, kurių yra keletas, pateikiamos ir labai konkrečios, jau praktiškai įgyvendintos bei prieinamos motyvavimo priemonės. Tikimės, kad mūsų pasiūlytos kelios dienos atostogų Palangoje bei kitos motyvuojančios priemonės  paskatins pareigūnus į minėtas pareigybes pereiti iš kitų policijos įstaigų ar kitų padalinių. Pavyzdžiui, galbūt minimos priemonės padės pareigūnams ateiti dirbti į Nemuno, Žaliakalnio PK Veiklos skyrius, sumažinant juose dirbančių mūsų profesinės sąjungos narių darbo krūvius.“

Комментарии


Kitos naujienos

bottom of page